Activitatea de licențiere

Despre activitățile de licențiere ale asociației pentru brandul Transilvania

Despre activitatea de licențiere a Transilvaniei

Utilizarea brandului asociației Transylvania World, ca urmare a activităților de dezvoltare ale acestuia, presupune preluarea de către producători și furnizorii de servicii a promisiunii asociației, adresate clienților finali, privind calitatea, originalitatea, securitatea și unicitatea produselor oferite.

În acest sens, Transylvania World dezvoltă o serie de standarde și clasificări proprii ale produselor și serviciilor care au o legătură directă sau indirectă cu teritoriul Lumii Transilvănene. Toți producătorii sunt obligați să le respecte pentru a putea beneficia de avantajul de a afișa logoul mărcilor înregistrate ale asociației și de a putea promova produsele prin canalul international de distribuție dezvoltat de Transylvania World la nivel global.

Procesul de licențiere demarează cu pregătirea și emiterea de către grupurile de lucru ale asociației a standardelor pentru fiecare tip de produs, validarea încadrării produselor în aceste standarde și încheierea unor contracte de licențiere de brand între asociație și producători. Contractul are ca scop obligarea și răspunderea producătorului pentru respectarea standardelor astfel încât satisfacția clienților finali să fie maximă, aceștia să devină loiali brandului iar notorietatea produselor să crească continuu.

Procesul de licențiere se desfășoară cu precădere în România, dar există și situații în care filialele din străinătate ale asociației vor licenția produse fabricate în străinătate ce utilizează materie primă originală și certificată de producători transilvăneni ori servicii oferite în străinătate cu destinația în Lumea Transilvăneană (în special serviciile turistice când licențiatul poate fi o agenție turistică dintr-o terță țară).

Activități

mai multe


© Transylvania World Association | 2023