Suport producători

Despre activitățile de suport ale producătorilor transilvăneni

activități de suport pentru producătorii Transilvăneni

Producătorii și furnizorii de servicii transilvănene reprezintă o categorie nouă de antreprenoriat, cu o istorie tânără în comparație cu cei din țările occidentale care nu s-au confruntat cu o perioada în care economia de piață să fie practic inexistentă, așa cum s-a întâmplat în România în perioada comunistă.

Cu atât mai mult, lipsa experienței antreprenoriale se resimte puternic în zonele rurale, la nivelul satului și a gospodăriei tradiționale unde avantajul de a fi menținute activități și mentalități cu iz medieval reprezintă un mare dezavantaj în ceea ce privește antreprenoriatul. Lipsa informației, a educației antreprenoriale, izolarea, multe și diferite problem cu caracter social-financiar, inexistența unui lanț centralizat colectare și de distribuție al produselor tradiționale, absența aproape cu desăvârșire a elementelor de marketing, de promovare internațională, și alte aspecte, fac ca astăzi, desi Transilvania a devenit un nume internațional, produsele și serviciile transilvănene să lipsească de pe piața internațională.

Până în prezent, în România nu s-a reușit crearea unui cadru integrat pentru valorificarea numelui Transilvania, respectiv acest nume larg mediatizat datorită industriei cinematografice nu a fost transformat într-un brand international care să ajute la promovarea produselor transilvănene. Chiar și în domeniul serviciilor, cu preponderență cele turistice, acestea sunt încă departe de a se adresa și de a satisface nișele de potențiali clienți din țările ce ar putea genera venituri semnificative.

În acest sens, odată cu dezvoltarea standardelor pentru produsele și serviciile transilvănene, asociația Transylvania World va demara o amplă activitate de suport și educație antreprenorială adresată producătorilor și furnizorilor de servicii. Pe de o parte, fiecare set de standarde va fi completat de ghiduri de bună practică ce vor fi introduse in cadrul procesului de licențiere, iar pe de altă parte asociația va organiza un suport activ, în parteneriat cu entități specializate pe zona de training.

În același timp oferim servicii de marketing și consultanță financiară membrilor noștri producători și furnizori de servicii, inclusiv pe partea de programe cu fonduri nerambursabile. Inițiem o metodologie specifică, care se va adresa nivelului de pregătire mediu întâlnit în cadrul gospodăriei tradiționale, astfel încât să eliminăm barierele de înțelegere existente astăzi în mediul rural, la nivelul gospodăriei tradiționale.

Activități

mai multe


© Transylvania World Association | 2023