asociație | Sumar

Informații despre asociația Transylvania World

Despre noi (sumar)

Transylvania World este o asociaţie non-profit care investeşte în cercetare, dezvoltare şi marketing pentru a promova la nivel global şi pentru a creşte pe termen lung profitabilitatea produselor şi serviciilor conexe regiunii geografice Transilvania, respectiv a Lumii Transilvănene aşa cum a fost aceasta definită pe înţeles internaţional. Avem sediul central în oraşul Târgu Mureş, în inima Transilvaniei, şi deschidem filiale în toate ţările pentru a putea promova cât mai eficient brandul Transilvania, cu scopul creşterii la maximum posibil al notorietăţii internationale ale produselor şi serviciilor ce corespund standardelor de calitate impuse de către asociaţia noastră.

Asociația (privire de ansamblu)

Asociaţia non-profit Transylvania World şi-a propus să promoveze la un nivel fără precedent regiunea geografică Transilvania din România, respectiv Lumea Transilvăneană, al cărei potenţial turistic internaţional pe de o parte şi pe de altă parte al produselor şi serviciilor ce ţin de acest teritoriu este imens. Oportunităţile legate de Transilvania echivalează cu cele oferite de brand-uri de top la nivel global iar asociaţia noastră are în vedere acest avantaj major de care România are de profitat din plin.

Ne-am strâns laolaltă câţiva oameni tineri, echipa Transylvania World, din diverse zone ale României şi din diaspora, specializaţi pe diferite domenii de activitate, fiecare excelând pe domeniu său şi ne implicăm în crearea unui brand regional nou pentru Transilvania.  Brandul stă la baza unei reţele interne şi internaţionale de cercetare şi marketing, în aşa fel încât să redefinim şi să promovăm regiunea, produsele şi serviciile conexe, într-o lumină nouă, conformă cu realitatea istorică şi situaţia reală a acestui teritoriu.

Am pornit de la ideea simplă, că un ţinut cu o asemenea istorie milenară, încărcat cu una dintre cele mai vechi şi frumoase mitologii ale lumii, cu obiceiuri, tradiţii şi obiective turistice unice în lume, care poate oferi o diversitate largă de produse şi servicii tradiţionale aferente, nu poate rămâne un brand de mâna a doua sau a treia. Dracula, personajul inventat şi promovat în baza mitologiei transilvănene şi stilului medieval gotic prezent din plin în această regiune mistică, a devenit un brand global în sine, dar Transilvania are mult mai multe de oferit intregii lumi.

Pentru a ne atinge scopul, am demarat cu partea de cercetare şi analiză, am conturat o strategie de brand şi ne-am apucat de treabă. Am pornit prin a redefini elementele de bază istorice şi elementele ce ţin de mitologie şi ficţiune, în aşa fel încât oricine, din orice parte a lumii, indiferent de nivelul său de cunoştinţe generale, să poată înţelege contextul istoric transilvănean, să facă diferenţa între realitate şi ficţiune, şi să îşi poată face rapid o imagine de ansamblu asupra Transilvaniei.

Vom continua cu activităţile de promovare ale acestui context, a brandului Transylvania World ce cuprinde definiţii şi concepte (sub-branduri), odată cu dezvoltarea unor standarde pentru diferite tipuri de produse şi servicii specifice Transilvaniei. Pregătim şi lansăm proiecte pentru mediatizarea brand-ului, înfiinţăm filiale ale asociaţiei în străinătate  şi demarăm procesul de licenţiere pentru mai toate produsele şi serviciile posible, de la produse bio-alimentare şi naturiste la îmbrăcăminte, literatură şi film, produse handmade şi toate serviciile conexe turismului internaţional.

Licenţierea pentru produse şi servicii, alături de alte proiecte proprii, constituie sursa de auto-finanţare a asociaţiei, prin care vom face posibilă dezvoltarea brand-ului, diversificarea produselor licenţiate, investiţiile în cercetare şi promovare dar şi sprijinul diferitelor categorii de oameni, atât pe plan profesional cât şi pe segmentul de caritate.

Unele dintre rezultatele activităţii asociaţiei noastre sunt sub-brandurile istorice şi de ficţiune în acord cu istoria şi tradiţiile reale transilvănene, şi produsele şi serviciciile din toate domeniile de activitate, de cea mai bună calitate, certificate şi originale.  Dorim de asemenea să promovăm un turism de sejur şi circuit internaţional, nu unul de weekend, prin care să eliminăm kitsch-ul, rutina şi falsul, în orice formă s-ar regăsi el. Ne propunem să promovăm Transilvania dacilor şi a bunicilor noştri, Transilvania de poveste!

despre noi

mai multe


© Transylvania World Association | 2023