Transylvania World este mai mult decât un proiect de brand. Ceea ce ne propunem să realizăm presupune înainte de toate o echipă bine sudată, capabilă să acționeze unitar, elitistă, în care locul fiecărui om este bine definit și care acoperă per ansamblu toate elementele ce țin de viziunea asupra acestui proiect.
Echipa noastră este compusă din oameni tineri, cu experiență și creativi, care împărtășesc aceleași principii și valori. Fiecare membru al echipei a dobândit o vastă experiență profesională pe parcursul anilor, pe arii diverse de activitate, astfel că acoperim larg, de la partea de strategie, cercetare, analiză, planning, IT&C, sales, marketing, economic și financiar, juridic și până la partea de creativitate, grafică, fotografie, video, comunicare, jurnalism, istorie, cultură ori zona specifică în legătură cu activitățile turistice și cele conexe lor.
Fiecare membru al echipei a excelat în domeniul de activitate pe care a lucrat până în prezent, acesta fiind unul dintre principiile care au stat la baza formării echipei noastre și va rămâne valabil pe tot parcursul dezvoltării proiectului, respectiv al lărgirii permanente a echipei Transylvania World.
Toți membrii echipei au o largă experiență pe proiecte și relații internaționale, majoritatea activând ca lideri de proiecte, parte din managementul sau reprezentanți a diverselor companii de primă mărime globală, organizații sau a proprilor afaceri.
Ne-am adunat în jurul acestui proiect oameni de prin toată țara, stabiliți în România sau în diaspora iar în următoarea perioadă vom lărgi echipa, conform necesităților ce reies din evoluția activității, deschizând în primul rând filiale ale Transylvania World în întreaga lume, cu reprezentanți români din diaspora ori străini asociați cu români din alte țări, pentru a putea păstra înțelegerea, spiritul și legătura Transilvaniei cu piața de peste hotarele României, prin reprezentantii noștri internaționali.
Numim echipă și pe membrii asociației deoarece ne propunem să colaborăm pe diverse segmente cu diverse categorii de oameni și organizații în vederea îndeplinirii misiunii ce ne-am asumat-o. Experții, specialiștii, cercetătorii și reprezentanții administrațiilor locale constituie o sursă vitală de profesionalism care alături de interesul și aportul producătorilor și furnizorilor de servicii transilvănene constituie întregul cu care lucrăm pentru promovarea Transilvaniei și a produselor specifice.
Nu în ultimul rând, echipa Transylvania World este un grup de prieteni, deschiși, fără prejudecăți, iubitori de natură, tradiție și frumos, iubitori ai muzicii bune, implicați în acțiuni caritabile, cu hobby-uri diverse, de la practicanți de sport până la muzicieni.
Av. Alin Gherga
Este absolvent al Facultății de Drept în cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad și licențiat la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Actualmente Prodecan al Baroului Arad și membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, Alin s-a alăturat echipei noastre nu doar pe partea legală, ci și pe latura de cercetare istorică pe care o stăpânește la fel de profesionalist ca și avocatura.
Alin este membru fondator al Asociației Amicii Regelui Mihai, cea mai activă organizație regalistă din România anilor ’90, fiind implicat între altele în procesul prin care i s-a recunoscut M.S.R. Regelui Mihai dreptul legitim asupra Castelului Săvârșin.
Totodată Alin este membru fondator al Asociației Părinților Adoptatori din Arad, el fiind însuși un exemplu în acest sens pentru comunitate și un sprijin real pentru cei care își asumă nobila misiune de a adopta un copil.
Istoric, scufundător, iubitor de animale, pasionat de muzică rock, acesta este bagajul de hobby-uri, pe lângă profesia de avocat dar și exigența dobândită în marina militară, cu care Alin se alătură echipei Transylvania World.
Cristi Băiaș
Absolvent al școlii de artă și cu o bogată experiență în domeniul grafic și video, Cristi s-a alăturat echipei Transylvania World după o îndelungată colaborare pentru pregătirea conceptului grafic de bază al asociației.
Experiența lui Cristi pornește de la poziția de editor de imagine, montaj, regizor de emisie, regie de emisiuni live și producător de emisiuni TV, în prezent fiind grafician la postul național de televiziune Digi24 HD. Pe parcursul timpului a profesat și pe partea de web design, broadcast design, motion graphics, realizare de spoturi și campanii video dobândind nu doar o bogată experiență pe partea grafică dar și o gândire strategică în ceea ce privește configurarea elementului conceptual.
Alături de membrii echipei Transylvania World Cristi se ocupă în prezent de pregătirea designului web și schematic aferent noului brand, pornind de la partea grafică până la planificarea și realizarea montajelor video care vor ilustra activitățile și conceptele asociației. De asemenea Cristi va colabora pe partea de social media, la pregătirea și lansarea campaniilor internaționale de promovare a brandului.
În timpul liber Cristi este un pasionat al fotografiei și al călătoriei, aceste hobby-uri adăugându-se la lista de motive pentru care a decis să se implice activ în activitatea asocoației.
Diana Sandu (Vicepreședinte)
Diana, colega noastră, vicepreședinte și reprezentantă în Germania a Transylvania World, este specializată pe organizarea socială și politică a popoarelor non-europene, mitologie și folclor, pe transferul de ritualuri din Africa, Asia și Australia în urma studiilor aprofundate de etnologie și antropologie urmate la Universitatea Ludwig Maximilian din München. Diana este de asemenea licențiată în jurnalism și limba germană.
Punctul forte al Dianei este faptul că este certificată de renumitul institut Nielsen Norman Group pentru designul experiențelor end-to-end ale clientului, cu specializare în usability. Pe înțeles general, ca exemplu, începând cu intenția clientului de a rezerva o vacanță, continuând cu rezervarea online, apoi trecând offline la calitatea zborului, transport, cazarea efectivă, partea de HORECA, toate serviciile conexe vacanței fac parte dintr-o singură experiență ce trebuie oferită clientului intr-un mod integrat, responsabil și bine armonizat. Aceasta este specializarea Dianei, care dezvoltă experiențe complete și prioritizează clienții, componentă extrem de importantă a activităților ce le pregătește Transylvania World.
În prezent Diana este membră de bază a echipei ce lucrează la renumita companie CLIQZ din München, ducându-și aportul ca director al departamentului de content pentru dezvoltarea unui browser inovativ cu motor de căutare propriu, integrat, și care doar în câteva luni de testări a reușit să genereze un million de utilizatori zilnici.
Profilul profesional al Dianei, combinat cu pasiunea și hobby-urile ei pentru calătorie, pentru standarde de calitate turistice și HORECA în Europa, Americi, Asia și Africa, o fac persoana potrivită pentru a reprezenta Transylvania World și pentru a lărgi numărul filialelor noastre regionale din Germania. Totodată, competențele ei profesionale reprezintă o valoare adăugată semnificativă la dezvoltarea lanțului global de marketizare al produselor și serviciilor transilvănene pe care asociația noastră le va licenția și distribui în întreaga lume.
Florentina Popescu (Board Member)
Între altele, Florentina a activat în calitate de Strategic Account Manager pentru una dintre cele mai puternice companii europene de servicii sociale și hoteliere, Accor (Edenred), iar în prezent ocupă o poziție similară în cadrul unei renumite companii de top european.
Florentina deține un portofoliu ce reunește peste o sută dintre cele mai importante companii din România care au contractat prin intermediul ei, în negociere directa, servicii în valoare de peste 50 milioane Euro anual.
Florentina s-a alăturat echipei Transylvania World ca membru fondator și președinte al asociației. Experiența ei va sta la baza dezvoltării, managementului și extinderii lanțului global de produse și servicii specifice Transilvaniei, în special pentru partea de licențiere și distribuție a acestora.
De asemenea Florentina va coordona sistemul de parteneriate cu administrațiile locale, entitățile private și alte organizații în vederea obținerii finanțărilor de autosusținere și activități social-caritabile ale Transylvania World.
Pentru membrii producători și furnizori de servicii ai asociației noastre, alăturarea Florentinei la echipa noastră înseamnă garanția de a se baza pe un manager de top ce le va promova și negocia produsele la nivel internațional și indirect garanția unei dezvoltari durabile și creșterii permanente a notorietății brandului transilvănean.
George Adumitroaiei
George este reprezentantul nostru în Marea Britanie, una dintre cele mai importante țări în legătură cu proiectele și activitățile internaționale ale asociației. Atât pe piața produselor specifice, cât și pe piața serviciilor turistice, Anglia reprezintă un punct forte în tot ceea ce ne propunem să dezvoltăm corelat brandului Transylvania World.
George s-a remarcat în zona londoneză prin activitățile sale private, în domeniul construcțiilor, demonstrând calități antreprenoriale și de management pe care orice echipă și le-ar dori. George a administrat programe de restaurare, a gestionat echipe largi de personal implicate în proiecte pentru Ministerul Apărării din Marea Britanie iar în prezent gestionează o companie cu o cifră de afaceri impresionantă.
Pasionat de turism și off-road, George concurează ca și pilot în Campionatul Național de off-road din România, își petrece o bună parte a timpului în țară alături de colegii săi cu care organizează diferite manifestări și participă la diverse activități pe zona de caritate.
George se va ocupa de înființarea și funcționarea filialei din Anglia a Transylvania World și, de asemenea, va organiza subfiliale pentru principalele regiuni arondate.
Iulia-Alexandra Marincaș
Iulia, reprezentanta Transylvania World pentru Olanda, printre cei mai tineri membri ai echipei, este licențiată în matematică a renumitei universități Babeș-Bolyai din România. Astăzi Iulia ocupă poziția de Business Analyst în cadrul companiei olandeze de consultanță financiară și dezvoltare software Second Floor, ocupându-se de integrarea produselor companiei în sistemul clienților.
Iulia s-a alăturat echipei în momentul în care intenționa să își deschidă și propria afacere, un business de promovare a unor produse hand-made transilvănene în Olanda, Spania și Portugalia. Pasiunea pentru acest subiect, interesul pentru tot ce înseamnă promovarea și dezvoltarea Transilvaniei dar și consistența echipei Transylvania World au determinat-o să ni se alăture, urmând, pe lângă inființarea filialei din Amsterdam, să contribuie la toate activitățile asociației pe care deține expertiză.
Iulia este pasionată de obiectele hand-made și de istoria, cultura și tradițiile Transilvaniei, aceste aspecte mergând practic mână în mână și completându-se perfect, făcând-o pe Iulia un valoros membru al echipei Transylvania World.
După absolvirea facultății, până la stabilirea în Olanda, Iulia a dobândit experiență și pe partea de programe de finanțare, IT și relații internaționale, combinând munca cu pasiunea pentru tradițional și cea de a călători.
Mădălin Nicula
Mădălin, consultant specializat pe strategie și servicii IT&C, a participat încă din faza de cercetare și analiză la conturarea ideilor pe marginea dezvoltării unui brand nou, proprietar, pentru regiunea Transilvania.
Colaborator pe o serie de proiecte internaționale și naționale de mare dimensiune, între care menționăm aici proiectul EPIC, în valoare de trei milioane Euro, inițiat pe un program cu fonduri nerambursabile de către primăriile din Berlin, Manchester și Issy-Les Moulieaux și alți parteneri publici și privați din prima linie a domeniului IT&C, sau pilotarea cu success în Târgu Mureș a proiectului national Ghișeul.ro, Mădălin deține experiența necesară implicării într-un proiect cu ramificații globale, de dimensiunea și importanța asociației Transylvania World.
Mădălin a urmat cursurile la Univesitatea Tehnica din Cluj-Napoca din România, cu specializare pe calculatoare-engleza. Experiența sa profesională reprezintă o valoare adăugată însemnată pentru dezvoltarea standardelor și clasificărilor proprii ale asociației Transylvania World în ceea ce privește produsele și serviciile specific regiunii. De asemenea exerienta sa este importantă pentru dezvoltarea instrumentelor asociației în vederea valorificării brandului, respectiv a sistemului de licențiere.
În timpul liber Mădălin este un fan al automobilismului, participând la evenimente și competiții de motorsport. Fost concurent la karting în competitii locale, astăzi Mădălin participă la raliuri de regularitate avand rezultate notabile la campionatul pentru vehiculele istorice 2016.
Mihai Doxan
Mihai activează în prezent in calitate de General IT Manager al renumitei companii Philips, pentru Europa de Sud-Est, ocupându-se de administrarea infrastructurilor locale ale Philips din România, Bulgaria, Serbia, Croația, Bosnia şi Slovenia.
Mihai a iniţiat şi dezvoltat proiecte IT de mare complexitate şi amploare, este certificat pentru diferite sisteme IT şi project management, deținând astfel o experienţă largă în palnificarea, administrarea, urmărirea și exploatarea unor sisteme IT&C de maximă necesitate pentru dezvoltarea infrastructurilor de bază indispensabile lanțului global de produse și servicii specifice Transilvaniei.
Mihai a fost implicat în nenumărate proiecte ce presupun managementul facilităților şi al clienților, baze de date, portaluri, plăţi online, comunicaţii şi platforme complexe iar pe de altă este foarte bine ancorat și pe latura activităților specifice ce urmează să le desfășoare asociația Transylvania World.
Nu în ultimul rând, pasionat și practicant al sporturilor off-road, Mihai participă de 15 ani la acțiuni caritabile organizate de clubul Off-Road Romania Adventures, prin care de două ori pe an membrii clublui transportă ajutore de maximă necesitate oamenilor izolați din cătune, o mare parte din aceste acțiuni desfășurându-se în zonele montane inaccesibile ale Transilvaniei.
Sorin Onişor
Absolvent al şcolii populare de artă şi al facultăţii de istorie, Sorin Onişor este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din România, specializat pe tradițiile și peisagismul din Transilvania. De altfel, pasiunea sa pentru acest ţinut poate fi uşor remarcată şi prin teza sa de doctorat a cărei temă a fost „Fierarii din Transilvania”.
Sorin a organizat nenumărate expoziții și vernisaje în țară și în străinătate prin care a promovat cadrul peisagistic și social al României într-o formă care dă fiori privitorului. În decursul timpului Sorin a străbătut întreaga Transilvanie, în lung și în lat, îmbinând istoria cu prezentul din spatele lentilei foto. Nu există colț al acestui ținut pe care istoricul și fotograful Sorin Onișor să nu le fi străbătut.
Peste cincizeci de mii oameni din țară și străinătate urmăresc online activitatea artistică lui Sorin, fotografiile sale trecând toate granițele lumii și promovând indirect acest colț de rai numit Transilvania și România în general. Nimic nu a surprins la Gala Valori de Romania 2016 când alături de personalități precum Simona Halep, Ivan Patzaichin, Mihai Constantinescu (Festivalul Internațional George Enescu) sau soprana Angela Gheorghiu, Sorin a fost premiat cu proiectul fotografic inedit „România mea”.
Alăturarea lui Sorin Onișor echipei Transylvania World contribuie pe de-o parte la imaginea tradițională a Transilvaniei promovată de acesta. Pe de altă parte, și acesta este elementul cheie al parteneriatului, ne propunem să dezvoltăm împreună tururile foto internaționale în Transilvania, ca unul dintre elementele strategice de bază prin care fotografii de talie internațională vor putea descoperi organizat aceste meleaguri, cu secretele lor, sub patronajul și ghidul experimentat a lui Sorin Onișor, rezultând astfel o promovare virala de excepție a Transilvaniei, ce o vom duce prin „greii” fotografiei de pretutindeni.
Vasile Lupaşc
Absolvent al facultăţii de istorie și al facultăţii de filologie, Vasile Lupaşc este românul care prin activitatea sa se poate spune că a făcut şi continuă să facă istorie.
Pentru unii este cunoscut ca şi campion mondial la arte marțiale, fiind cel care a adus României opt titluri în acest sens, însă pentru mulţi alţii Vasile Lupaşc este istoricul, scriitorul şi scenaristul care îl repune pe Vlad Ţepeş în adevărata lumină a istoriei.
Pasionat înca de copil de personajul lui Vlad Ţepeș, după absolvirea facultății de istorie Vasile Lupaşc şi-a transformat propria lucrare de licenţă într-un roman istoric, documentat ştiinţific, care prezintă rolul voievodului român în ţara şi în Europa și a reuşit recent performanţa să antreneze una dintre cele mai renumite case de producţie din Hollywood pentru ecranizarea cărţii sale, “Răstignit între cruci”. Filmul se va detaşa de conceptul de vampirism, exact în spiritul misiunii asociației Transylvania World, va păstra un cadru istoric de mult bun-simţ. Peste 50 milioane dolari vor fi investiţi în producţie iar Vasile Lupaşc consiliază gigantul hollywoodian pe tot parcursul filmărilor.
Activitatea vastă de istoric, scriitor şi scenarist a lui Vasile Lupaşc nu se limitează la atât. O altă importană realizăre a sa este obținerea, după demersuri ce au durat trei ani, a unei fotocopii după un manuscris aflat în posesia Vaticanului cu referire la Vlad Ţepeş, realizată de un legat papal al vremii.
Prin activitatea sa, Vasile Lupașc contribuie în cadrul Transylvania World cu elementele de cercetare și certificare istorică atât de importante pentru dezvoltarea bazei unui brand regional solid, veridic și viabil, cu misiunea de a promova Transilvania, produsele și serviciile conexe la un nivel internațional fără precedent.
Virgiliu Stan (Președinte, Fondator, CEO, strateg)
Consultant specializat pe strategie, marketing şi networking, colaborator în regim de voluntariat pentru un numar însemnat de proiecte complexe naționale şi internaționale, Virgil a hotărât să se dedice și să își folosească experiența acumulată în cei peste douăzeci de ani de activitate la dezvoltarea unui brand nou pentru Transilvania, la promovarea regiunii extinse „Lumea Transilvăneană” și la dezvoltarea unui sistem colateral de certificare și licențiere.
Virgil este reprezentant pentru Europa de Est al organizației europene de consultanță Items International, organizator al prestigiosului Think Tank “Global Forum”. Rețeaua de networking a Global Forum cuprinde reprezentanţi publici şi privaţi din peste 40 țări iar începand cu 2009 Virgil reprezintă România în cadrul Global Forum Steering Committee. Virgil a activat în diferite grupuri de lucru internaționale pe segmentul identity manegement, pki, a inițiat strategii de dezvoltare, analize complexe de prospectare și predicție a pieței pe diferite domenii de activitate, inclusiv pe domeniul turistic.
De-a lungul activității Virgil a colaborat cu managementul de top al diferitelor entități publice și private, oferind consultanță pe proiecte inovative și complexe. Sistemul de plată online al taxelor locale, Ghiseul.ro, este doar unul dintre proiectele de anvergură națională la care Virgil a contribuit substanțial, în regim de voluntariat, pe partea de strategie și dezvoltare pe întreg parcursul inițierii acestui proiect.
Pornind de la idee, analiza pieței, strategie, identificarea și formarea echipei, practic Virgil a inițiat și dezvoltat întregul proiect Transylvania World. Partea conceptuală, elementele brandului, structura activităților și totalitatea informațiilor publice oferite pe site-ul asociație sunt parte din strategia și gândirea lui Virgil, activități pentru a căror executare și pregătire a lucrat mai bine de 5 ani.
Au existat multe tentative de creare a unui brand regional pentru Transilvania și multe încercări fie la nivel public, fie privat, fie public-privat de a dezvolta proiecte, pe diverse arii de activitate, corelate produselor ori serviciilor bazate pe istoria, tradițiile și potențialul acestei regiuni. La mai bine de un sfert de secol după intrarea României în zona pieței libere, însă, toate aceste încercări au eșuat și nici una nu au reușit să depășească gradul critic de notorietate necesar dezvoltării unui brand internațional în adevăratul sens al noțiunii „brand”. Virgil și-a propus să depășeasca această situție și, alături de echipa ce și-a format-o, să dezvolte noul brand al Transilvaniei și să-l ducă la un grad notorietate suficient de mare pentru a încadra brandul în categoria celor mai cunoscute din întreaga lume.