Cercetare de brand

Cercetare de brand pentru Transilvania

Cercetare pentru identificarea și dezvoltarea elementelor de brand

Identificarea și dezvoltarea elementelor ce compun brandul principal Transylvania World s-a făcut în urma unui amplu proces de cercetare, pe o perioadă de opt ani, în regim de voluntariat. Activitatea de cercetare a fost desfășurată atât la nivel individual, sporadic, de către membrii asociației cât și amplu la nivel de echipă pe parcursul anului 2016.

Cercetarea conceptuală a avut ca scop identificarea, definirea și redefinirea unor concepte care alcătuiesc împreună povestea Transilvaniei, adresată consumatorului din străinătate cu un nivel scăzut sau mediu de cunoștințe despre această regiune, despre istoria ei reală, despre mitologia dacică, patrimoniul, folclorul și tradițiile ei.

În paralel cu cercetarea conceptuală au fost realizate interviuri și discuții cu persoane din spațiul european, America de Nord și Asia, au fost desfășurate activități de cercetare sociologică, cercetare pe produse și servicii și au fost analizate branduri și proiecte similare ori în conexiune cu tematici asemănătoare. 

Centralizarea rezultatelor cercetării a permis realizarea unei analize SWOT care a condus la identificarea elementelor de brand iar la final a fost schițată o strategie inițială pentru dezvoltarea acestora: identitatea brandului, conceptele, pozitionarea, personalitatea și strategiile de marketing și comunicare a brandului.

BRAND

mai multe


© Transylvania World Association | 2023