Potențialul brandului

Potențialul brandului pentru Transilvania

Potențialul brandului global pentru Transilvania

Brandul principal Trandylvania World funcționează ca o umbrelă pentru toate brandurile și sub-branduri conexe, pentru întreaga serie de activități, proiecte inițiate și viitoare ale asociației.

Potențialul brandului reprezintă practic sumarizarea potențialului tuturor proiectelor asociației atât pe partea de promovare și valorificare a produselor și serviciilor transilvănene cât și pe partea de conservare și promovare a valorilor și a patrimoniului tradițional românesc.

Demararea procesului de licențiere pentru produse și servicii deschide calea unui management unitar de brand la nivel global, care prin standardizare și promovare la nivel internațional dă o șansă reală micilor producători și furnizorilor de servicii din spațiul Lumii Transilvănene să se dezvolte, să propună produse de calitate, autentice și prezentate într-un nou stil, conform cu cerințele moderne ale pieței.

Odată cu licențierea, proiectele de dezvoltare a portalului de promovare turistică, a magazinelor online pentru produse naturale organice transilvănene și pentru produsele tradiționale hand-made oferă producătorilor șansa de a accede la o piață de desfacere globală inaccesibilă pentru ei până în prezent, secondați și susținuți cu instrumente și suport centralizat, oferit de asociație prin grupurile de lucru și prin filialele internaționale ce le deschidem în întreaga lume.

Totodată, în afară de activitățile în care implicăm producătorii autohtoni, procesul de licențiere a produselor și serviciilor în legătură cu brandurile și sub-brandurile dezvoltate de asociație se va aplica la nivel internațional. Firme din diverse țări vor putea să se licențieze prin asociația Transylvania World dacă produsele lor se vor încadra în standardele asociației privind calitatea și acolo unde este cazul dacă proveniența materiei prime este din Transilvania.

De asemenea licențierea va presupune direcționarea clienților din străinătate spre materialele conceptuale dezvoltate de asociație, în așa fel încât să determinăm o cunoaștere a adevărului istoric, a limitelor dintre real și fantastic și o promovare de excepție a Transilvaniei și a României per ansamblu.

Miile de tipuri de produse licențiate în România și la nivel global, pornind de la produse alimentare, hand-made, turistice și terminînd cu filme, jocuri video, etc, determină un potențial uriaș de venituri ce vor constitui, alături de altele, sursa principală de auto-finanțare a asociației, respectiv de reinvestiție în proiectele de brand, dezvoltarea permanentă și promovarea acestuia.

Notorietatea brandului, în creștere permanentă, va atrage beneficii de promovare pentru orice producători de bunuri și servicii, certificări pentru industria filmului, pentru orice produs care include în componența numelui termenul ”Transylvania” ori alți termeni conformi cu conceptele de brand dezvoltate de asociație, inclusiv termenul „Dracula”.

Astfel,  brandul Transylvania World are un potențial inestimabil, comparabil cu cel al oricărui brand global (vezi exemplul comparativ cu Disney pentru motivația brandului). Ori, ca valoare, brandurile globale se măsoară în sute milioane, miliarde sau zeci miliarde dolari.

Potențialul de brand al Transilvaniei înseamnă și pentru România, ca țară, o șansă mare atât la nivel economic cât și la nivel de conservare și promovare a patrimoniului tradițional.

BRAND

mai multe


© Transylvania World Association | 2023