Standarde | Sumar

Standarde de calitate Transylvania World

Standarde de calitate Transylvania World

Standardele Transylvania World reprezintă seturi de norme care reglementează calitatea, caracteristicile și în anumite cazuri forma unor produse și/sau servicii supuse procesului de licențiere condus de asociația noastră.

Scopul emiterii standardelor și clasificări proprietare Transylvania World este de a impune pe piață produse și servicii care să respecte promisiunea de brand adresată clienților finali, respectiv să ducă la îndeplinirea misiunii asumată de asociație.

Spre exemplu, produsele alimentare „transilvănene” trebuie să îndeplinească condițiile pentru a fi considerate naturale 100%, în adevăratul sens al cuvântului „natural”, Transylvania World înțelegând prin acesta mai mult decât ceea ce se înțelege astăzi la nivel european, occidental, prin termenul „bio”. Produsele alimentare ce vor purta logo-ul de brand „Transylvania World”, între altele, vor fi cultivate în gospodăria tradițională transilvăneană, mediul unic pentru „natural 100%”, nu în ferme care de la bun început, datorită cantităților cultivate, nu au cum să nu folosească diferite elemete chimice.

Exemplele pot curge, dar ca idee de principiu toate produsele licențiate de Transylvania World, fie că discutăm despre produse alimentare, îmbrăcăminte, obiecte de decor, etc, vor reda calitatea și caracteristicile produselor demult dispărute de pe piețele țărilor industrializate, dar care încă se mai produc în România, grație unicității satului și a gospodăriei tradiționale românești.

De asemenea, reglementăm prin standarde servicii, turismul fiind exemplul cel mai relevant. Serviciile hoteliere adresate nișelor de turiști ce intenționăm să le atragem în România trebuie să se identifice cu specificul și unicitatea Transilvaniei și a vecinătății ei. Nu putem crea și brandui o imagine a Transilvaniei tradiționale oferind turistului străin, venit pentru prima dată în România, cazare în pensiuni construite doar din materiale de construcție industriale, în clădiri ce nu au nimic în comun cu stilul rustic și tradiția, în unități în care domnește kitsch-ul, cu elemente de tip oriental vizibil deranjante. Unitățile de cazare licențiate Transylvania World vor respecta standarde stricte, condiții în strictă concordanță cu personalitatea brandului nostru.

Standardele Transylvania World se dezvoltă în grupurile de lucru ale asociației, de către specialiști, în parteneriat cu membrii, cu mediul public și cel privat, după care sunt publicate în secțiunea „standarde finalizate” pentru a putea fi consultate de către producătorii și furnizorii de servicii interesați. Odată acceptat, standardul devine ulterior parte integrantă din contractul de licențiere.

Orice specialiști, orice producători interesați pentru dezvoltarea unor standarde de produse sau servicii, sunt invitați să ne contacteze pentru discuții.

Licențiere

mai multe


© Transylvania World Association | 2023