Proiectele noastre | Sumar

Despre proiectele asociației pentru Transilvania

Proiectele proprii ale asociației (sumar)

Proiectele asociației Transylvania World sunt dedicate dezvoltării, auto-susținerii și creșterii notorietății brandului pentru Transilvania prin stimularea valorificării resurselor unice la nivel global oferite de teritoriul definit de asociație ca fiind „Lumea Transilvăneană”. În aceași măsură, proiectele au ca scop protejarea, conservarea și promovarea la nivel internațional a tradițiilor locale transilvănene dar și suportul activ social-caritabil pentru diverse categorii defavorizate de populație, în special pentru locuitorii din zonele montane izolate  din spațiul Munților Carpați.

Proiectele proprii sunt rezultatul activităților de cercetare ale asociației, astfel că nu dezvoltăm simple idei de proiecte ci identificăm necesitățile în urma analizelor complexe efectuate de echipa noastră împreună cu experții noștri și diferitele categorii de membrii ai Transylvania World.

Valorificarea produselor și serviciilor transilvănene 

În această categorie de proiecte intră portalul de prezentare și promovare a Lumii Transilvănene, ce se referă în principal la serviciile turistice internaționale precum și portalurile de promovare și vânzare online la nivel global a produselor tradiționale, alimentare naturale și nealimentare hand-made, fabricate în România sau cu materie primă furnizată din spațiul transilvănean.

Portalurile din această categorie vor avea la bază un alt proiect al asociației, licențierea produselor și serviciilor transilvănene. Acesta presupune crearea unor standarde de calitate în baza cărora producătorii și furnizorii de servicii vor avea dreptul legal de a aplica logo-ul brandului pentru Transilvania, respectiv condiția de a putea valorifica produsele prin intermediul acestor instrumente.

Tot în această categorie de proiecte intră analiza și inițierea unei rețele de locații tematice destinate zonelor urbane și de proximitate urbană, în parteneriat cu administrația locală și centrală.

Conservarea, protejarea și promovarea patrimoniului tradițional

La acest capitol intră inițierea unui complex de sate tradiționale transilvănene, crearea unui eșantion viu a ceea ce înseamnă satul tradițional și gospodăria tradițională transilvăneană. Și acest proiect este destinat parteneriatului cu administrația locală și centrală.

Un alt proiect este lansarea unui portal pentru tururile internaționale foto, sau așa numitele „workshopuri foto” ale căror scop este punerea la dispoziția fotografilor profesioniști de mare calibru din întreaga lume unui cadru propice, reprezentativ, pentru surprinderea completă, complexă și favorabilă pentru România a Lumii Transilvănene.

Literatură și film

Transilvania a fost consacrată la nivel internațional de literatura fantastică, în principal mulțumită romanului lui Bram Stoker, „Dracula” și romanului lui Jules Verne, „Castelul din Carpați”. Ulterior, cinematografia hollywoodiană a preluat temele acestor romane și a dezvoltat personaje în jurul conceptului de vampir și vârcolac (werewolf) care au condus la dezvoltarea unei industrii globale de miliarde de dolari.

Asociația Transylvania World își propune să dezvolte un brand al Transilvaniei de top global care să redefinească acest teritoriu în spiritul adevărului istoric, al fascinantei mitologii dacice și în baza folclorului românesc.

În acest sens, dezvoltăm o bază conceptuală care să fie punctul de plecare pentru opere literare și transpuneri cinematografice de top, capabile să fie preluate inclusiv de cinematografia hollywoodiană. Acest șir de proiecte se va desfășura în paralel cu dezvoltarea brandului și a creșterii notorietății sale, în așa fel încât să reușim forțarea cererii de licențiere pentru conceptele și noul brand transilvănean.

Alte proiecte

Participarea la inițierea și pregătirea în parteneriat cu autoritățile locale a unor strategii de dezvoltare locale și regionale, în special pentru zonele cu specific turistic, inițierea unor proiecte cu scop social-caritabil și de protecție a mediului, în special pentru spațiul carpatic, precum și alte categorii de proiecte care să ducă la îndeplinirea misiunii asociației, sau conexe, sunt avute în vedere de asociația Transylvania World pe termen scurt, mediu și lung.

Proiecte

mai multe


© Transylvania World Association | 2024