Workshopuri și tururi foto

Tururi foto organizate în Transilvania pentru promovare internațională

Workshopuri și tururi foto în Transilvania

Deși pare un subiect de o importanță minoră, workshop-urile foto și fotografia în general sunt elemente cheie care au promovat cu adevărat România în lume în ultimii zece ani, în speță spațiul Lumii Transilvănene și Delta Dunării.

Dezvoltarea rețelelor sociale, în special Facebook-ul, a permis transmiterea pe cale virală a imaginii României turistice la nivel global, prin fotografie. Într-o societate informațională, în care costul reclamelor și al promovării se măsoară în milioane dolari, viralitatea unor fotografii și materiale scurte video care circulă gratuit pe rețelele sociale înseamnă pentru România o șansă excepțională, unică, de a-și face cunoscute obiectivele turistice și tradițiile, fără costuri de publicitate.

Estimăm la zeci milioane dolari valoarea totală a publicității în favoarea României atrasă prin rețelele sociale și fotografie de către fotografii români de prestigiu în ultimii ani și preluarea pe cale virală a materialelor, respectiv redistribuirea lor în străinătate, de către românii din diaspora.

Transylvania World își propune să amplifice la nivel maxim acest fenomen prin inițierea unui sistem de tururi foto (denumite în domeniul fotografic „workshopuri foto”), având ca țintă atragerea în România a fotografilor de prestigiu străini din întreaga lume.

În paralel cu dezvoltarea brandului pentru Transilvania, cu dezvoltarea portalurilor turistice și de promovare a produselor transilvănene, echipa noastră inițiază un portal internațional pentru workshopuri foto, ce va avea la bază pachete turistice special dedicate fotografilor internaționali de mare calibru. Aceștia vor putea opta pentru tururi foto în zonele de maxim impact fotografic, asistați de elita fotografiei din România, în așa fel încât să poată surprinde într-un timp scurt obiective ce țin de peisagistica, fauna și flora, arhitectura, tradițiile și toate aspectele unice ce le are de oferit România, respectiv spațiul extins transilvănean și Delta Dunării.

Încercăm să viralizăm Lumea Transilvăneană nu doar prin lentila fotografului român, ci și prin cea a fotografilor din întreaga lume, contribuind astfel la promovarea Transilvaniei încă nedescoperită și în deplină concordanță cu imaginea conceptuală generată de noul brand dezvoltat de asociația noastră.

Proiecte

mai multe


© Transylvania World Association | 2023