Beneficiile licențierii

Beneficiile licențierii Transylvania World

Beneficiile licențierii Transylvania World

Beneficiile producătorilor autohtoni mici și medii de produse alimentare naturale și hand made

În momentul de față producătorii autohtoni (persoane fizice, familii, gospodării, mici antreprenori) dețin know-how-ul, cunoștințele de a produce ori fabrica manual produse tradiționale românești, fie că discutăm despre cele alimentare, fie că discutăm despre îmbrăcăminte, mobilier, ustensile, și orice alte obiecte, în principal din materiale textile și lemn.

Un număr foarte mic de producători, nesemnificativ, din cele câteva zeci de mii de gospodării au reușit să intre pe piață, iar foarte puțini dintre aceștia au și reușit să realizeze un profit acceptabil. Din păcate, numărul lor poate fi calificat ca excepții. Ne referim aici la piața internă; la nivel internațional nici nu poate fi vorba despre o piață recunoscută a produselor tradiționale românești.

Motivul principal pentru care țăranul român, producătorul mic sau mediu, nu reușește să demareze afaceri de succes este lipsa unui brand al tradiției românești, cu toate elementele sale.

Micul producător nu are acces la educație antreprenorială, la management și marketing. Marea majoritate a producătorilor nu au posibilitatea financiară de a angaja consultanță de afaceri și nici cunoștințe minimale, experiență antreprenorială pentru a putea înțelege procesul economiei de piață, chiar dacă și-ar permite plata unui consultant.

Astăzi micul producător nu uzează de marketing, fapt incredibil pentru timpurile în care trăim, pentru zona europeană în care își desfășoară activitatea, și nici nu există un lanț de distribuție care să-i preia produsele și să i le valorifice la nivel național, și cu atât mai puțin la nivel internațional.

Prin apariția unui manager global care dezvoltă un brand dedicat acestor tipuri de produse, care demarează întregul set de activități și proiecte conexe și obligatorii, pornind de la consultanță pentru afaceri și consultanță financiară, inclusiv finanțări, standardizare, marketing și crearea unui lanț global de distribuție, practic li se asigură micilor producători un instrument „la cheie”, singurul, prin care își pot valorifica produsele.

Respectând standardele impuse, prin licențierea Transylvania World, micul producător beneficiază de marketing, de renumele unui brand internațional, fără a fi nevoit să investească sume ce nu și le-ar permite în mod independent. Singura lui grijă este producția și calitatea produselor. Plata pentru aceste servicii o reprezintă comisionul de licențiere, nesemnificativ, aplicat la cifra de afaceri, deductibilă doar la vânzarea produselor.

Plata comisioanelor de licență, per total de către toți licențiații, acoperă costurile unei echipe de excepție, experți, grupuri de lucru, activități, proiecte, parteneriate și întreg procesul de promovare și distribuție la nivel global. Practic, ficare mic producător poate considera ca având angajată o structură mamut, ce lucrează în favoarea sa pentru o sumă absolut convenabilă.

TransylvaniaWorld se axează pe o piață de calitate, nu pe una cantitativă. Valoarea produselor puse în piață de către licenciați înglobează costurile de producție sau fabricație a produselor pur naturale, care este mult mai mare decât valoarea celor existente pe piață nenaturale, valoarea factorului de unicitate tradițională, valoarea licențierii și profitul licențiatului.

Transylvania World își propune să determine ca micul producător licențiat să realizeze profituri comparabile sau mai mari decât ale celor mai recunoscuți producători de produse similare din întreaga lume, în așa fel încât această activitate să devină activitatea lui de bază, de interes și satifacție economică maximă.

 

Beneficiile furnizorilor autohtoni de servicii, în special pe zona de turism

La fel ca și în cazul producătorilor de bunuri, furnizorilor de servicii turistice tradiționale din România le lipsește avantajul unui brand dedicat. România deține un brand turistic generalist. Pentru a putea scoate în evideță, la nivel internațional, oportunitățile turistice unice ale României, în speță ale Lumii Transilvănene, și pentru a le putea concretiza, nu doar propune, este nevoie de îmbinarea unor elemente cheie și înglobarea strategiei pentru turism într-o strategie mult mai largă care să permită, prin intermediul strategiei de comunicare a brandului, reunirea puterii de mediatizare prin viralitate online atât a oportunității turistice cât și a altor produse și servicii.

Viralitatea online presupune existența unei mase critice de agenți de propagare a acesteia care în cazul turismului românesc, luat individual, nu este suficient de mare. Pentru a putea completa necesarul de bază al propagării, e nevoie de publicitate iar România nu își permite asemenea investiții astăzi.

Așa cum s-a arătat în secțiunea privind motivația și în potențialul brandului, România poate și trebuie să se folosească de existența unei serii de branduri globale neproprietare, să capaciteze puterea lor de mediatizare în interes propriu. Astfel, nu doar că vor fi economisiți bani la capitolul publicitate, ci va fi atras spe utilizare un capital existent, liber, neexploatat încă la nivel global.

Pe de o parte, prin dezvoltarea brandului, al activităților și proiectelor Transylvania World, furnizorii de servicii turistice și colaterale vor beneficia de avantajul unui marketing puternic, centralizat, care va capacita această putere de mediatizare a brandurilor globale neproprietare.

Licențierea furnizorilor de servicii turistitice, de la agenții la unități de cazare, la toate entitățile ce fac parte direct sau indirect din propunerea și livrarea pachetului turistic, se face în baza unor standarde dezvoltate de asociația Transylvania World care asigură calitatea produsului turistic, respectiv promisiunea de brand adresată turistului internațional.

La fel ca și în cazul producătorilor, procesul de licențiere cuprinde elemente precum finanțarea dezvoltării permanente a standardelor, evaluarea, consultanța, emiterea unor ghiduri de bună practică dar și instrumentul pentru promovarea și vânzarea pachetelor turistice la nivel global. costul licențierii acoperă practic costurile de dezvoltare și marketing al brandului, și constă din comisioane absolut convenabile, deductibile din cifra de afaceri realizată ca urmare a beneficiilor aduse de utilizarea brandului.

Pe de altă parte, prin activitatea de cercetare a asociației, prin clasificări și standardizare, prina analiza centralizată a raportului cerere de nișă/ofertă, contribuim și dezvoltăm alături de licențiați produse turistice noi, unice în lume, de maximă atracție și „la cheie”. Completăm prin experiența și competența membrilor echipei Transylvania World, a specialiștilor și experților, deficitul de management și marketing resimțit la nivelul furnizorilor de servicii turistice, în special al pensiunilor și hotelurilor mici, tradiționale.

Oferta de servicii licențiate Transylvania World se adresează turiștilor străini, va puncta vacanțe pentru câteva nișe specifice, va elimina total kitschul și va evita total interacțiunea cu elemente care dăunează imaginii României. Practic, dezvoltăm pachete turistice conforme cu poziționarea pe piață a brandului și cu personalitatea ce derivă din elementele de brand.

O categorie importantă a furnizorilor de servicii din turism sunt furnizorii de servicii de cazare, pentru care Transylvania World dezvoltă un standard specific, menit să facă diferența între cazarea profesionistă, conformă cerințelor unei piețe specific transilvănene, în principal caracterizată de elementul rustic, și cazarea umbrită de kitsch, de neprofesionism, ce caracterizează turismul românesc. Beneficiile pentru furnizorii de servicii de calitate sunt gruparea acestora, promovarea lor unitară, în așa fel încât turismul pe nișele specifice ce le poate oferi Lumea Transilvăneană, România în general, să devin un brand puternic, parte din brandul Transylvania World.

 

Beneficiile furnizorilor străini de produse și servicii

Transylvania World dă un sens istoric, un sens conform cu mitologia dacică și cu folclorul românesc diferitelor categorii de produse și servicii care au o legătură directă sau indirectă cu termenul „Transylvania”.

„Made in Transylvania”, produsele licențiate de către Transylvania World sunt conforme cu conceptele dezvoltate de către asociație și cu standardele de calitate impuse. Orice produs care include în denumire „Transylvania” sau „Dracula” trebuie să reflecte adevărul istoric ori mitologia originală și să trimită spre sursa de informare, respectiv spre conceptele online ale asociației. De asemenea, materia primă, dacă este cazul, ori anumite operațiuni manuale, trebuie să fie de origine românească, garantate prin standardizarea dezvoltată de Transylvania World.

În acest fel, prin imaginea puternică a brandului, prin certificare și licențiere, clienții finali ai producătorilor vor primi asigurarea că între produs ori serviciu și teritoriul real al Transilvaniei, ori mitologia originală, există o legătură foarte strânsă, locală.

Prin licențiere, această legătură directă, locală, face diferența între zecile de mii de produse ori servicii la nivel global ce nu au în realitate nicio legătură cu adevărul istoric, în mare parte fabricate în China, și produsele ce exprimă motivul afectiv principal pentru care acestea au fost cumpărate.

Oferim astfel producătorilor un avantaj competitiv de mare efect și în același timp ne îndeplinim misiunea asociației, ca manager unic al unui brand global transilvănean.

 

Beneficiile administrației locale din România

Toate beneficiile menționate mai sus se reflectă în sprijinirea producătorilor și furnizorilor de servicii locale, în deschiderea și consolidarea unei piețe locale, cu țintă internațională, a cărei potențial economic este incomensurabil.

De asemenea, prin îndeplinirea misiunii asociației este atacată nu doar problema dezvoltării economice locale, ci și cea a conservării și promovării patrimoniului românesc, alcătuit din suma patrimoniului local al tuturor zonelor etnografice de pe cuprinsul Transilvaniei și a regiunilor învecinate.

Parteneriatul cu primăriile și consiliile județene poate ajuta la identificarea pe de o parte a resurselor locale iar pe de altă parte, asociația Transylvania World se ocupă de standardizări, clasificări, consultanța și construcția lanțului global de distribuție.

Acest parteneriat este cu atât mai important și interesant, cu cât la realizarea lui se pot antrena și diferite fonduri nerambursabile prin proiecte europene ori de altă natură, locale,regionale și internaționale. Diferite tipuri de instrumente pentru finanțări, neutilizate până în prezent, pot fi antrenate prin această inițiativă de brand, inclusiv Parteneriatul Public-Privat, recent adoptat ca instrument de către Parlamentul României.

Structura echipei, a grupurilor de lucru dar mai cu seamă parteneriatele cu entități de primă mărime, canalele de comunicare și networking internațional ale asociației permit identificarea unor tipuri de proiecte unicat, ample, managementul și reușita implementării acestora.

Licențiere

mai multe


© by Transylvania World Association | 2019