Costurile licențierii

Model și costuri de licențiere

Model și costuri de licențiere

Costurile licențierii de către Transylvania World a produselor și serviciilor acoperă investițiile asociației pentru dezvoltarea brandului, a finanțării activităților și proiectelor asociației, în vederea îndeplinirii misiunii asumate care se răsfrânge direct asupra producătorilor.

Transylvania World este o asociație non-profit, astfel că, practic, toate veniturie se reîntorc în consolidare și dezvoltarea brandului, în beneficii aduse licențiaților direct și României în general.

Taxele de licențiere sunt calculate în așa fel încât acestea să nu constituie o povară pentru licențiat, ci din contră, să reprezinte o valoare nesemnificativă din cifra de afaceri, plătibilă după vânzare.

În funcție de tipurile de produse și servicii, grupurile de lucru ale asociației se vor consulta cu producătorii, în așa fel încât valoarea comisionului de licență aplicat cifrei de afaceri să fie agreat pe deplin cu licențiații, arătând în mod transparent necesarul de valoare precum și direcția spre care sumele obținute din licențiere sunt investite.

Ca pași, asociația Transylvania World constituie grupul de lucru pentru o categorie sau un produs ori serviciu, din care fac parte specialiști pe acel domeniu. După consultări cu alte entități, publice și private, grupul de lucru schițează standardul pentru produs, reconfirmă cu producătorii și emite standardul final. Odată emis, împreună cu producătorii se stabilește valoarea taxei de licență, în general un comision aplicat la cifra de afaceri. Urmează încheierea unui contract de licențiere pregătit de departamentul legal al asociației, care prevede drepturile și obligațiile producătorului și al managerului de brand.

Valoarea comisionului de licențiere depinde de la un produs la altul, dar, ca idee, se poate porni prezumtiv de la o valoare de 2% aplicată cifrei de afaceri, o valoare des întâlnită în întreaga lume pentru asemenea tipuri de licențiere.

Odată cu definirea standardelor, acestea vor fi publicate la secțiunile produse licențiate și servicii licențiate iar toate detaliile legate de procedură și cost vor fi publicate în secțiunea LICENȚIAZĂ-TE ACUM.

Licențiere

mai multe


© by Transylvania World Association | 2019